Deelnemen

Voor wie?

Ben je ouder dan 7 en jonger dan 18 jaar? Hou je van computers, games en zelf (leren) programmeren? Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou! Je hoeft geen specifieke voorkennis te hebben, ook niet als je de eerste keer komt.

De enige vereiste is dat je al kan lezen.

Waar en wanneer?

CoderDojo Zottegem komt 1 keer per maand samen in de bibliotheek.

Een Dojo duurt in Zottegem gewoonlijk 2,5 uur: van 9.30 uur tot 12 uur.

Wat doe je?

Gedurende de eerste 2 uur ga je zelf aan de slag met opdrachtjes of projecten. Kom je vast te zitten, dan kan je hulp vragen aan een van onze coaches die de Dojo begeleiden. We geven dus geen les, maar helpen je individueel verder als je een vraag hebt. Op die manier laten we je zelf ontdekken hoe je tot de oplossing komt in plaats van je het antwoord gewoon te geven.

Kom je de eerste keer naar een Dojo? Dan krijg je van de coaches een korte uitleg over Scratch, waarna je al snel zelf aan de slag kan. Scratch is namelijk een heel visuele en intuïtieve programmeertaal waarmee de beginners starten.

Het laatste halfuurtje houden we typisch een show and tell, waarin je - als je dat wil - het project kan voorstellen waar je tijdens de Dojo aan gewerkt hebt. Het is daarom een goed idee om aan je ouders te vragen om een halfuurtje voor het einde al terug te komen. Zo kunnen ze jou en je collega-coders zien schitteren!