CoderDojo?

CoderDojo organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde 'Dojo's'. Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een toffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd. CoderDojo wil aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen superleuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

In Vlaanderen loopt dit initiatief al in vele steden. In Zottegem zijn er sinds april 2019 maandelijkse dojo's. Niet tijdens de maanden juli en augustus.

Copyright foto's: CoderDojo Zottegem

Website CoderDojo Belgium: https://www.coderdojobelgium.be/nl